top of page

Historia Magica - SKEPP private event

Dit is een private event georganiseerd door SKEPP - u kan inschrijven via deze link: http://www.taysonpeeters.be/mundo-magico-2022

Tijd en locatie

Feb 05, 2022, 1:30 PM – 6:00 PM

Gent, Jan Botermanstraat 2, 9000 Gent, Belgium

Over het evenement

Kobe Van Herwegen: Uit de rijke Belgische goochelgeschiedenis Een magnetiseur, een ventriloquist en een zingende wereldkampioene wandelen het magisch verhaal van Kobe Van Herwegen binnen. De opkomst en het geloof rond hypnose en magnetisme, freaks en rariteiten op de Belgische Kermis, buiksprekers en zakkenrollers in de Afrikaanse kolonies, oplichters in alle vormen en gedaanten en een vrouw als eerste en enige Belgische wereldkampioen goochelen. Het zijn enkele van de hoofdpersonages van een wereld waarin niets is wat het lijkt en de realiteit soms verbazingwekkender is dan de illusie.

Met als basis het levensverhaal van drie markante verwonderaars schets Kobe Van Herwegen in deze nieuwe lezing de Belgische goochelgeschiedenis doorheen de 19de en 20ste eeuw.

Nikolaas Martens: De zwevende tafel

De Gentse goochelaar Nikolaas Martens heeft een professionele passie voor het spiritisme. Hij heeft in de loop der jaren een expertise opgebouwd in spiritistische fenomenen die losgelaten werden tijdens klassieke séances. Nikolaas zal het niet enkel hebben over de zwevende tafel, nummer één op de lijst van spiritistische toestanden. Hij zal het ook  demonstreren.

Tentoonstelling

Speciaal voor SKEPP ontsluiert Kobe ook enkele unieke originele lithoposters uit zijn collectie. Een exclusieve tentoonstelling die de hoofdfiguren uit de lezing eens zo tastbaar maakt.

Deel dit evenement

bottom of page